All-weather banden: Een waardevol alternatief?

Met all-weather banden (ook all-season banden) kunt u zowel in de zomer als in de winter rijden, het hele jaar door. Het alternatief voor seizoensgebonden banden biedt voor- en nadelen. Dus wie profiteert er uiteindelijk van de alleskunner?

All-weather banden: de voordelen

Of het nu in het voorjaar of het najaar is, de bandenwissel is voor veel voertuigeigenaren een vervelende taak. Een die zich dan nog elke zes maanden herhaalt. Dat is niet zo met all-weather banden. Uw grootste voordeel: Ze worden één keer gemonteerd en blijven dan gewoon op de auto, of de zon nu schijnt of het sneeuwt. Een verleidelijk aanbod en voor veel bestuurders reden genoeg om over te schakelen. Maar welke voordelen bieden all-weather banden nog meer?

Het ontbreken van de gebruikelijke bandenwissel betekent niet alleen een enorme tijdwinst. Het regelmatig monteren van banden in de werkplaats brengt ook kosten met zich mee, die met all-weather banden niet worden gemaakt. Er zijn ook logistieke voordelen: De vraag waar uw niet-gebruikte set banden moet worden opgeslagen, stelt zich niet bij all-season banden. Deze eerder praktische voordelen laten het echter niet toe om een oordeel te vellen over de technische prestaties van deze banden. De vraag hoe ze eigenlijk verschillen van gewone zomer- of winterbanden is daarom minstens even belangrijk voor een evaluatie.

Uniroyal. Een merk van Continental.*