Uw RainSport 3-banden installeren

Het optimaal waterafvoerende profiel op onze RainSport 3- en RainExpert 3-banden is uniek. Om alle voordelen ervan te kunnen benutten, dienen de banden correct te worden geïnstalleerd. Hieronder leest u hoe dat moet en waarom dat belangrijk is. 

01_what_is_the_right_way_to_fit

De juiste manier om uw banden te installeren

Het design van RainSport 3 en RainExpert 3 combineert het beste van directionele en asymmetrische profielen. Maar wat betekent dat bij het installeren ervan? Terwijl op de zijkanten van directionele banden een pijl is afgebeeld die de rijrichting aangeeft, zijn asymmetrische banden (ook bij optimaal waterafvoerende profielen) voorzien van woorden. De rijrichting is irrelevant. Wat belangrijk is, is dat u de kant met de markering OUTSIDE naar de rand van de baan of weg van het middelpunt van de auto richt. RainSport 3 en RainExpert 3 worden geïnstalleerd zoals asymmetrische banden, met de grotere profielblokken naar buiten.

Zoals u op de afbeelding ziet, zijn de woorden OUTSIDE en INSIDE op RainSport 3 een hulpmiddel bij het installeren. Dit is ook het geval bij RainExpert 3. 

RainSport 3 heeft de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen. De jury prees de innovatieve technologie en de duidelijke unieke prestatiebelofte.

Uniroyal. Een merk van Continental.*