De nieuwe RainSport 5 – Uniroyal integreert de Shark Skin 2.0 technologie voor een duidelijk hoger kilometerrendement!

15/10/2019

Brussel, 15 october 2019. Dit jaar, waarin Uniroyal zijn 50ste verjaardag viert van de allereerste regenband ter wereld, kondigt het merk - als onbetwiste referentie op de markt voor producten met uitstekende prestaties op nat wegdek - de komst van de RainSport 5 aan. Deze nieuwe regenspecialist behoudt dezelfde indrukwekkende kwaliteiten op nat wegdek als zijn voorganger maar verbetert vooral de kilometer-prestaties. De ingenieurs van het merk met het rode parapluutje zijn er namelijk in geslaagd om de duurzaamheid van de RainSport 5 met 15% te verhogen in vergelijking met zijn voorganger. Een prioriteit die de ontwerpers als absolute voorwaarde hebben gesteld tijdens de ontwikkeling van deze nieuwkomer.     

 

Het wordt vaak snel over het hoofd gezien maar sinds het begin heeft Uniroyal een invloedrijke rol gespeeld in de evolutie van de industrie in het algemeen en van die van de banden in het bijzonder.  Sinds de lancering van de allereerste regenband ter wereld, de rallye 180 met symmetrisch loopvlak, tot de komst van de rallye

RTT-1 (Rain Tyre Tuning) de eerste directionele zomerband ter wereld, is het merk met Belgische geschiedenis ons blijven verrassen. Door zijn stoutmoedigheid en onderzoek met avant-gardistisch perspectief werd Uniroyal de drijfveer voor nieuwe trends. Ook vandaag nog bevestigt hij dit steeds weer: innovatie maakt deel uit van zijn genen. De RainSport 5 benadrukt nogmaals het DNA van het merk door de herwerkte Shark Skin!

 

De ontwikkelaars van de band hebben de Shark Skin technologie gebruikt in de omtreksgroeven. Zo kan het water worden afgevoerd met zeer weinig turbulentie.

De bionische contouren van de ‘haaienhuid’ zijn afgewerkt met innoverende Aqua Twist lamellen die snel het water afvoeren van de contactzone.

 

Bovendien veranderen de lamellen van vorm naarmate de diepte van het loopvlak vermindert om zodoende het absorptievermogen te behouden. Naast het asymmetrische profiel wordt de nieuwe band ook gekenmerkt door een solide buitenste schouder uitgerust met een goede laterale stijfheid voor een betere grip in de bochten. De versterkte onderstructuur van de band voorkomt op doeltreffende wijze dat deze gaat vervormen, zelfs bij zware belastingen. Het resultaat is een indrukwekkende stuurprecisie, zelfs in het geval van bruuske bewegingen en bij hogere snelheden in de bochten.

Het hoeft niet gezegd te worden dat op het Europese bandenlabel alle afmetingen zonder uitzondering de waarde A hebben gekregen voor hun prestaties op nat wegdek.

 

Uitstekende grip op nat wegdek, weinig risico op aquaplaning, goede tractie, over-tuigende wegligging: de nieuwe RainSport 5 is een regenband voor sportieve en krachtige wagens en voor SUV’s. Het gamma telt 120 afmetingen met homologaties voor snelheden hoger dan 300 km/u en is beschikbaar in afmetingen van 15 tot 21 duim.  Het assortiment bestaat uit 15 nieuwe afmetingen wat betekent dat deze bijna de volledige Europese vervangingsmarkt beslaat.

Om de klanten beter te dienen en een goede beschikbaarheid te waarborgen na de komende winterperiode, start Uniroyal nu met de productie van de eerste afmetingen zodat het volledige gamma (120 afmetingen) beschikbaar is in het voorjaar van 2020. 


Het merk met het rode parapluutje zet zich dubbel in om zijn topproduct succesvol op een open en veeleisende markt te brengen.

Article 2 - Picture

Uniroyal. Een merk van Continental.

 

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen.

Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2018 een omzet van 11,4 miljard euro met ongeveer 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

Uniroyal. Een merk van Continental.*