Uniroyal start met de productie van de WinterExpert

24/04/2021

Hannover, 24 april 2021. Uniroyal start vanaf nu met de productie van de nieuwe WinterExpert-band voor personenauto's en SUV's. Met deze nieuwe winterband is het Belgische merk erin geslaagd de veiligheid en efficiëntie van zijn voorganger, de MS plus 77, aanzienlijk te verbeteren. Tegelijkertijd gebruikt Uniroyal de WinterExpert om een volledig nieuwe, meer intuïtieve en internationale merknaam te creëren voor de succesvolle bandenserie. Het gamma is ook aanzienlijk uitgebreid.


Hoge veiligheid in natte en besneeuwde omstandigheden

Voor de WinterExpert hebben de ontwikkelaars een volledig nieuw loopvlakprofiel ontwikkeld, dat bij uitstek geschikt is voor veiligheid in winterse omstandigheden. De band biedt goede handling op natte wegen, een bijzonder hoge weerstand tegen aquaplaning en krachtige remprestaties. Om deze waarden te bereiken, gebruikt Uniroyal voor het loopvlakontwerp zijn beproefde Shark Skin Technology, die gebaseerd is op de structuur van de haaienhuid. Deze technologie is nu voor het eerst beschikbaar op een winterband. Bovendien heeft Uniroyal het aantal lamellen en tractieranden in het loopvlak verhoogd en een unieke 3D-groefstructuur ontwikkeld die bekend staat als de tractietand. Dit zorgt voor een betere grip op sneeuw en verhoogt de zijdelingse krachten. Als gevolg daarvan heeft de WinterExpert op basis van zijn maten de beoordeling "B" op het Europese bandenlabel gekregen in de categorie remmen op nat wegdek.

 

Lage rolweerstand vermindert emissies

Ondanks de hoge veiligheidseisen die aan de WinterExpert worden gesteld, is Uniroyal er ook in geslaagd de rolweerstand aanzienlijk te verlagen met een nieuwe silica-compound. Dit heeft een beduidend positief effect op het brandstofverbruik en de emissies, bespaart geld en beschermt het milieu.

Zo behaalt de WinterExpert een "C"-classificatie op het Europese bandenlabel in de categorie rolweerstand.

Om zoveel mogelijk voertuigen te kunnen bedienen, heeft Uniroyal zijn matenaanbod behoorlijk uitgebreid. In vergelijking met zijn voorganger zal de nieuwe winterband beschikbaar zijn in 26 extra maten, waardoor hij geschikt is voor de meeste veelgebruikte auto's en SUV's in Europa.

De WinterExpert is net op tijd te koop voor het winterseizoen, of uiterlijk vanaf het najaar 2021.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

Uniroyal. Een merk van Continental.*