Self Supporting Runflat (SSR)

Runflat-banden – De band met ondersteuning voor noodgevallen

Gelukkig hebben we tegenwoordig nog maar zelden bandenpech: maar met een platte band is de mobiliteit ernstig beperkt en kan niet meer veilig worden doorgereden. Want zodra een conventionele band lucht verliest, bestaat het gevaar dat de zijkant van de band tussen het wegdek en de velg wordt ingeklemd. In het ergste geval hebt u een klapband. Maar in elk geval moet u het reservewiel monteren. Doorrijden is uitgesloten. Runflat-banden, ook thuisbrengers of banden voor noodgevallen genoemd, kunt u echter zonder stress en veilig reageren op bandenpech.


Wat zijn Runflat-banden? Hoe functioneren Runflat-banden?

Runflat-banden zijn bestemd voor noodgevallen of pech. Ze maken het reservewiel en de krik overbodig. Runflat-banden onderscheiden zich in tegenstelling tot conventionele banden met zelfdragende, versterkte zijwanden die de band bij drukverlies – bijvoorbeeld bij bandenpech – ondersteunen. Bij pech verhindert dit dat de zijkant van de band tussen het wegdek en de velg ingeklemd wordt.

Konventioneller Reifen ohne Runflat
Runflat Reifen bei Reifenpanne

Waarom Runflat-banden? Voordelen van Runflat-banden

Met een Runflat-band kunt u ondanks bandenpech verder rijden en de controle over de besturing van de auto bewaren. Met een lagere snelheid van maximaal 80 km/u kunt u na een bandenpech nog altijd een afstand van 80 kilometer overbruggen. Zo bereikt u met bandenpech toch nog onmiddellijk de eerstvolgende werkplaats. Ongewenst stoppen aan de rand van een straat met veel verkeer, of het moeizame vervangen van de band worden zo overbodig. De vaak ingewikkelde vervanging van een wiel langs de weg – eventueel in de stromende regen of bij sneeuw kunt u vermijden. Bovendien is het niet meer nodig een compleet reservewiel in de auto te vervoeren zodat extra bagageruimte beschikbaar wordt. Ook het gewicht van uw auto neemt af.

Nadelen van Runflat-banden

Runflat-banden zijn een beetje zwaarder dan gewone banden. Hun gewicht bedraagt ongeveer 0,3 kilogram meer per band in vergelijking met een gangbaar model. Bovendien zijn de kosten van aanschaf van een Runflat-band iets hoger dan bij een conventionele band. Maar de aanschaf betaalt zich vooral terug als de auto standaard al was voorzien van Runflat-banden en er derhalve geen reservewiel of een bandenreparatieset in de auto voorzien zijn.


Runflat – wat is dat eigenlijk?

Runflat-banden zijn banden voor noodgevallen of voor pech onderweg, met versterkte zijwanden die het reservewiel en de krik bij pech overbodig maken.

 

Hoe kan ik Runflat-banden herkennen? Waar staat Runflat?
Runflat-banden zijn herkenbaar aan de aanduiding "F" op de zijwand van de band. Banden met deze aanduiding hebben in een test aangetoond dat ze bij panne nog bruikbaar zijn. De "F" bevindt zich binnen het opschrift op de zijkant, vóór de vermelding van de velgdiameter, zoals bijvoorbeeld: 205/55 RF 16.
Daarnaast wordt het algemene symbool – dat qua vorm lijkt op een slak – ook op de zijwand aangebracht. Bovendien krijgen alle Runflat-banden een specifiek opschrift van de banden- of autofabrikant op de buitenzijde van de band. (Raadpleeg hiervoor ook de alinea "Aanduiding Runflat-banden" hieronder.)

 

Wie mag Runflat-banden monteren?

De vakhandel mag Runflat-banden monteren of demonteren. Monteurs moeten speciaal geschoold en gecertificeerd zijn voor de vakkundige omgang met banden voor noodgevallen.

Uniroyal. Een merk van Continental.*