Shark Skin Technology (SST) - wat is dat?

De innovatieve Shark Skin Technology voor maximale bescherming tegen aquaplaning

01_shark_skin

Lage waterweerstand: de natuur geeft het voorbeeld

Als u ooit zo dicht bij een haai bent geweest, dat u de unieke en buitengewone textuur van zijn huid hebt kunnen zien, dan hebt u meteen gemerkt hoe ingenieus de natuur kan zijn. Het effect ervan werd gerepliceerd in onze RainSport 5- en RainExpert 5-banden.

Van veraf lijkt een haai glad en zelfs glibberig, maar van dichtbij ontdekt u schubben die lijken op in elkaar grijpende minuscule tanden. Deze tanden, ook bekend als huidschubben, beschermen de haai niet alleen, maar laten hem ook efficiënter en vlotter zwemmen, omdat ze zich overeind zetten en het water wegduwen. Zo kunnen de dieren hun prooi beter besluipen. Sneller. Stiller. En met minder weerstand. 

02_tyre_detail

Bionica voor meer veiligheid en rijplezier

De complexe groeven van de schubben inspireerden onze ontwerpers bij de ontwikkeling van de Shark Skin Technology (SST), die wordt gebruikt in onze RainSport 5- en RainExpert 5-banden. Met bionica hebben wij het effect van de haaienhuid kunnen repliceren in onze profielen, om vloeistofturbulentie te voorkomen en water snel van onder de banden af te voeren.

Met deze revolutionaire technologie kunnen banden door plassen rijden, zonder het contact met het wegdek te verliezen. Het water beweegt snel door de groeven en wordt vlot en efficiënt verwijderd, waardoor de banden meer grip op het wegdek houden en het risico van aquaplaning beperkt wordt.

03_1_without_sst_EN
03_2_with_sst_EN
Uniroyal. Een merk van Continental.*